2020-10-26 12:01:46• hírek • Szatmár.ro

Sárga forgatókönyvre váltott a Szatmár megyei tanintézmények közel fele

Hétfőtől hibrid forgatókönyvre váltott a Szatmár megyei iskolák közel fele: mindössze 61 olyan oktatási intézmény maradt a megyében, ahol minden osztály fizikai valójában lehet jelen az órákon – derül ki a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség honlapján, hétfőn megosztott rendeletből.

Szatmár megyében az ezer főre vetített fertőzöttségi ráta jelen pillanatban 1,24, minek okán a megye számos településén az iskolák forgatókönyvet váltanak. Csak azokon a településeken járhatnak rendesen iskolába a diákok, ahol a fertőzöttségi ráta nem haladja meg az 1-et.


A Szatmár Megyei Vészhelyzeti Bizottság (CSJU) és a tanfelügyelőség döntése értelében Szatmár megye 134 önálló jogi személyiségként működő tanintézménye (ezekhez tartoznak még alárendelt struktúrák) közül 53 sárga forgatókönyvre vált, 61-ben a diákok fizikai jelenlétével zajlik az oktatás, egy iskolában pedig (Csomaközön) teljes egészében online folyik az oktatás. Az óvodákban jelenleg vakáción vannak a gyerekek.


A Szatmár megyére vonatkozó teljes listát, ide kattintva tekinthetik meg az érdeklődők, de érdemes megjegyezni, hogy a jelenlegi adatok egy hétre vonatkoznak.


Országszerte 2500 tanintézetben zajlik kizárólag online az oktatás

A megyei tanfelügyelőségek által péntek délig közölt adatok értelmében az ország 10.254 tanintézményében a zöld forgatókönyv szerint, 4902-ben a sárga forgatókönyv szerint, 2500 tanintézetben pedig a piros forgatókönyv alapján, kizárólag online folyik a tanítás. A szaktárca megjegyzi, hogy 393 iskolában a tanulók és tanárok körében jegyzett koronavírusos megbetegedések indokolják a digitális tanrendet, 2107 tanintézetben pedig részben a településen regisztrált magas esetszám, részben pedig javítási munkálatok miatt tértek át az online oktatásra.


A minisztérium hangsúlyozza, hogy az iskolák igazgatótanácsa egyrészt a járványhelyzet alakulása, másrészt a tanintézet infrastruktúrája és a rendelkezésre álló erőforrások függvényében tesz javaslatot az alkalmazandó forgatókönyvre, illetve ennek esetleges módosítására.


Az oktatási és az egészségügyi miniszter közös rendelete értelmében a forgatókönyv kiválasztásakor a fő járványügyi szempont az adott településen az előző 14 napban jegyzett új megbetegedések számának összege ezer lakosra vetítve.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: